Statistik och tips på ett svettpass.

Lill lördag hörrni, veckan vänder och helgen är snart här.
 
Sitter fortfarande nergrottad i statistik böcker för att jag vill förstå och jag vill att statistik ska bli roligt, det är tråkigt för att jag inte kan och för att det är invecklat innan man får förståelse. Men vet ni, igår lyckades jag räkna ut standardavvikelsen på en herrans massa tal, om jag var nöjd när jag klarade det? oh ja! En klapp på axeln och ett stag i rätt riktning för att få förståelse.
 
Annars då?
Lite lugnare vecka med bara två pendlar dagar till kalmar, så skönt. Bara att njuta för de två sista veckorna innan jul "ledigheten" skruvas tempot upp och jag ska ner 5 av 5 dagar varje vecka, plus heldagar, pjuh, kommer bli sjukt intensivt men det tar vi då.
 
Förra veckan flöt träningen på oerhört bra, trots att det inte såg ut som en bra träningsvecka till en början men fick till 5 pass tillslut ändå, så härligt! Den här veckan hoppas jag på samma statistik ;) Tränade hiit i måndags, vilodag igår, hiit ikväll igen. Klarar att köra hiit nu med knät och det är sådan lycka att få träna hårt och svetten rinner, älskar den känslan!
 
Tips på svettpass:
Körde ett pass i söndags som var riktigt kul och jobbigt så tänkte att jag skulle dela med mig av det:
Körde två olika cirklar. Började med:
Cirkel 1
assault bike 2*30sek intervaller 10 sek vila
marklyfft 10
skivstångsrodd 10
armhävningar 10
 
Cirkel 2 :
Axepress 10
utfall 20
atlas stone 10
hopprep 50
 
Båda cirklarna körde jag 3 gånger var.
 
 
Testa gärna passet och låt mig höra vad ni tyckte.
 

Första advent!

 
Första advent inleds med mysfrukost och skinkmacka följt av träning och planering inför kommande vecka. Sitter också med lite plugg då det imorgon är dags för seminarium. Planerat kvällens pass. Ska snart iväg och veckohandla. Söndagar är i det här huset fixar dag, jag tycker det är så skönt att ligga i fas med allt som ska göras och planera så att den kommande veckan funkar bättre och lättare, så till kvällen blir det även matlådefix.
 
Hoppas ni har haft en fantastisk helg och är redo för den nya veckan som snart anländer.

Träningsmotivation!

 
Att unna sig något nytt i träningsgarderoben ger mig sådan träningsmotivation, älskar det!
Kollat in dessa skor ett tag men i fredags slog jag till, och om jag har fått till min träning den här helgen oooo ja! Sedan inköp 3 pass gjorda. Bra betyg kan man kalla det. haha. Inköpta på intersport i vimmerby.
 
  • Så om du har tappat motivationen i det här november mörkret, unna dig något nytt så kommer förhoppningsvis motivationen tillbaka, i alla fall om du funkar likadant som jag.
motivation - reebok - träning

Siffror och statistik i mängder

 
På min skärm just nu, en artikel som handlar om ifall det finns något samband mellan övervikt och idrottsskador. I just den här studien visar de att det inte finns ett samband, snarare att normalviktiga skadar sig oftare men det kan finnas flera felkällor exempelvis att de normalviktiga kanske är aktiva flera timmar än de överviktiga, eller håller på med sporter som är större skadedrabbade.
 
Ja sånt här sitter jag och skriver just nu, på förmiddagen var det labb i statistik program som gällde, inte det roligaste jag varit med om men något lärde jag mig allt och det är väl huvudsaken. Jag är tacksam över att jag är bra på dataprogram iaf, det gör det lite enklare skulle jag vara bra på matematik skulle den här kursen vara svinenkel men jag är så långt ifrån bra på matte så den här kursen är sjukt svår. Alla dessa matematiska begrepp och beräkningar gör att ögonen går i kors.
 
Det är de här kurserna som jag mer en gärna skulle plocka bort från min utbildning, men det man lär sig mest av dom är att vara källkritisk och det är sjukt viktigt i dagens samhälle, att inte tro på allt man läser.
 
Nä bäst att forstätta att granska artikeln, hoppas ni har en härlig måndag och en bra start på veckan.