Mindfulness

Ett studiebesök på Kalmar sjukhus, Ett studiebesök som fokuserade på Grön rehab, naturens positiva påverkan på människan. Kunna behandla individer med hjälp av naturens rofylldhet. Häftigt!
Mindfulness i naturen verkar vara (finns förlite studier för att ge evidens) bättre än mindfulness inomhus.
 
Mindfulness innebär att man fokuserar på att vara i nuet, fokus på medvetenhet om dig själv, Metoden används för att minska stess, ångest och nedstämdhet men även smärta.
 
En viktig del i mindfulness är att ha en mer accepterande inställning mot sig själv och andra. Att du ser kärleksfullt och ömsint på dig själv, eller i alla fall skapar en neutral självbild, har stor betydelse för att du ska må bra.
 
Det här är en kort beskrivning av mindfulness. Är inte så insatt själv i det, men fick testa några övningar och det här är något jag ska försöka få in i vardagen mer, tror jag behöver det precis som jag tror att de flesta andra behöver det.
 
Innan den här föreläsningen såg jag ett tips om en app som jobbar med just detta, Headspace heter den.
Har kört i tre dagar, första steget är under 10 dagar, 10 minuter om dagen, den tiden har man eller hur?
jobbar med att komma ner i varv andas och bara vara i nuet, första dagen jag testade lyckades jag slappna av så mycket så jag somnade. Tycker verkligen ni ska testa den appen, har man fullt ös hela dagarna är det så viktigt att varva ner och låta kroppen återhämta sig.
 

Lyssna på kroppen innan den kör hela vägen in i kaklet. Ge dig själv 10 minuter lugn och ro. Andas, njut. Alltid uppkopplade, alltid tusen saker på gång, planerar middagen innan lunchen är i magen osv ja ni förstår grejen. Nu ska jag gå offline och njuta av lite lugn och ro genom andning och vara i nuet, perfekt innan läggdags.
 

Min första klient

 
Lördagmorgon, kaffe och förbereder inför dagens PT klient! Min första "riktiga" PT klient, det här ska bli så roligt. Testa mina kunskaper som jag har samlat på mig under 2 år på universitetet, Häftigt!
Pirrar i kroppen, det här vill jag verkligen hålla på med mycket om ett år ♥ Längtar!
 
 
 
2017 - Hälsocoach - PT

90 dagar sen op

Dagarna går i ultrarapid, det är 90 dagar sen operationen. Rehaben rullar på, har inte missat ett pass sen start första prion i min träning går till att få till mina rehab pass för att på snabbast sätt komma tillbaka. Knät känns bra, gör ont om jag överanstränger mig. Däremot har jag kommit till den punkten då jag ibland känner mig som innan och ökar upp tempon om man går men inser då att just ja, jag får ont om jag går för fort eller inte har kontroll på rörelsen. Känner av att nervsystemets banor håller på att byggas om då jag vågar och automatiskt belastar "nya" knät mer och mer, framsteg!
 
Igår var det nya stegring på rehaben, JAG FICK GÖRA KNÄBÖJ! MED SKIVSTÅNG (dock lätta lätta vikter men ändå) Den lyckan alltså, så nu kör jag både Knäböj och utfall och benpress, börjar ju likna ett "riktigt" benpass. Stegringarna kommer verkligen i rätt läge, då jag veckan innan stegring oftast känner att gu va tråkigt det här är, men veckan efter byts övningarna ut och gnistan blir till låga igen, perfekt!
 
Behöver jag ens skriva att jag har träningsvärk idag? haha, men så skönt!
 
 
2017 - korsband - rehab

Freedom

Hej där!
B uppsatsen är inskickad! vi har opponerat och reviderat den, nu ska den bara bli godkänd så är den här kursen också avklarad! Så härligt!
Den här kursen är nog den som har avgett flest pluggtimmar, sjukt intensivt och mycket jobb som skulle göras på kort tid. Men nu är det gjort, jag är stolt över mig själv och över min super kompanjon som gjorde den här uppsatsen sjukt bra.
 
Den här helgen är alltså en fantastisk helg, dels för att uppsatsen är inskickad men också för att det är en helg mellan två kurser, alltså inget plugg! Wohoooooo, Freeedom!
 
En kurs kvar sen är sommarlovet här!
Sista kursen vi har är Friluftsliv, vi ska ut o paddla kajak och fiska och andra härliga saker, så jag hoppas att maj bjuder på fint väder när vi ska ut i naturen.
 
 
Det här vädret hade jag på min morgonpromenad i Kalmar i torsdag, Älskart! Blå himmel och träden har börjat blomma.
 
kalmar - universitet - uppsats