Senaste dagarna

 
Lite bilder från senaste dagarna, ännu en vecka har gått, våren bara springer iväg! Imorn är det lördag och den ska jag starta i lungt tempo. Trevlig helg på er!

Träning under graviditet

 
B uppsatsen har påbörjats denna vecka, vad det innebär?
Jo vi ska göra en egen studie om egen valt ämne, jag och min kompanjon valde träning under graviditet. Kul när man får välja ämne sjäv det blir liksom lättare att läsa en massa artiklar(engelska) om det är ett ämne man verkligen är intresserad av.
 
Vi har inte riktigt satt vår hypotes än men nästan. Vi ska sedan utforma en enkät och då göra en kvantitativ studie. Hoppas på att se något resultat, för om det inte visar något resultat känns det lite tråkigt och jobbigt att vi gjorde en undersökning som inte visar något, haha.
Vi valde det här ämnet nu till b uppsatsen då vi vill göra något liknande under c uppsatsen som kommer under nästa vårtermin. Vi anser .... eller nej det ska jag inte skriva här ifall någon som kommer svara på vår enkät läser det här. Kommer nog skriva något mer om detta ämne och under studiens gång vad vi får fram och så vidare här. Ett ämne som jag mer än gärna lyfter upp här.
Men kul att vara igång och det känns verkligen som vi har tagit några steg framåt i processen den här veckan.
 
gravidträning - vetenskap

lite som Carrie Bradshaw

 
Känner mig lite som carrie bradshaw när jag är i min lilla lya i Kalmar, inte alls lika stor ochlyxig lägenhet men att jag åker dit när jag behöver skriva precis som carrie bradshaw gör när hon skriver, haha.
 
Den här veckan har jag behövt skriva och läsa väldigt mycket då B uppsatsen har börjat. Så har varit i Kalmar hela veckan åkte hem igårkväll, det är skönt att vara i Kalmar men gud va skönt det är att komma hemhem också.
 
Under veckan har jag gjort en minirenovering, eller ja jag bytte handtagen på köksskåpen i lägenheten, tänk att så lite kan göra att lägenheten känns "nyare"
från träfärgade handtag till svarta, va tycker ni?
 
2017 - Lägenhet - kalmar

Vårdagjämning

Idag händer det alltså, vårdagjämning.
Vet ni vad det innebär?
Jo att ljusare tider är här eller iaf väldigt nära och att dagarna nu är längre än nätterna. så härligt!
Och snart sommartid med, tror det är i helgen faktiskt. Även om man där "förlorar" en timme så tycker jag ändå det är skönt, däremot kan jag tycka att vi borde strunta i vinter och sommartid snart då man efter omställningen kan känna av det tycker jag, lite tröttare liksom.
 
Men varför blir man då helt pirrig bara av att tänka på att dagarna är längre och ljusare nu då?
PIGGARE!
jo vi blir piggare och särskilt på morgonen, då vi levt ett tag under vintern med väldigt mörkt på morgonen så gör ljust oss piggare. Kroppens melantonin minskar och gör en rytmförskjutning vi blir piggare på morgonen och tröttare på kvällen istället, precis som det ska vara.
 
GLADARE
Kroppens seratonin ökar när solen skiner på oss, seratonin är kroppens lyckohormon ( ett av dom iaf)
 
STARKARE
Solen ger oss D vitamin som gör oss starkare, skeletthälsan blir bättre och starkare. Viktigt i alla åldrar att få i sig D vitamin.
 
här är några av de fördelar som kommer med våren, finns säkert tusen till.
Här kommer några vårbilder från våren 2016.
 
 
 
 
2017 - hälsa - vårdagjämning