Danskillen!

Den här lille (stora) killen gör mig så stolt.
Igår var det dansuppvisning för honom, han började dansa i januari och igår var han så sjukt duktig och stod och dansade inför stor publik. Det som också gör mig stolt är att han går sin egen väg och vågar gå utanför normen, han var igår ensam kille av alla som dansar i den dansföreningen. Det är inget han har brytt sig om utan han har mest frågat varför det inte är fler killar som dansar, för det är ju så kul brukar Sixten säga.
 
Innan gårdagen visste jag inte att det inte deltog någon annan kille i de andra grupperna. Blev nästan chockad att det inte var fler killar som deltog. Det jag då kan undra är det föräldrar som gör att det ser ut på det här sättet? eller är det så att killar själva inte vill dansa utan det är bara min son som har ett intresse för det. Vad tror ni?
 
I den kurs jag läser just nu lär vi oss om kvalitativa studier och hur man gör dessa, med det i bakhuvudet är detta ett fenomen jag skulle kunna tänka mig att undersöka. Varför ser det ut så här inom dansen? Jag tror att det skulle bli en intressant studie.
 
Hur som helst är jag stolt över honom, det var mest det jag ville säga.
 

Bearnaise vs Kvarg, antingen eller?


 
Att man måste vara det ena eller andra hela tiden kan göra mig ganska eller rättare sagt, oerhört frustrerad.
 
Att träna för att leva eller leva för att träna. Såklart kan man vara verkligen den ena eller den andra men jag tror det är få som är det hela tiden, hela livet. Jag tror det handlar om perioder i livet, allt i livet går upp och ner. Ibland vill man göra på ett visst sätt och nästa gång på ett annat. Nu kanske ni tänker, jaha? vart vill hon komma med detta?
 
Jag är en person, en individ som älskar att träna. Gärna mycket och ibland nästan för mycket. Styrketräning har blivit min nya favorit eftersom jag inte längre kan/bör spela fotboll. Jag älskar ju fotboll också såklart kommer alltid göra och kommer nog alltid försöka att komma tillbaka trots min knäskada. Löpning gillar jag också, älskar att känna mig fri och springa i naturen ger härliga endorfiner. Ja ni hör ju jag är ju en träningsmänniska ut i fingerspetsarna.
Men vet ni en sak.
Jag är en person som också älskar godsaker, Kanelbullar, kladdkaka, glass är riktigt gött tycker jag. Älskar också att käka grillat med beasås.
men va? det här går ju inte ihop, enligt många.
- Det där är ju inte bra för dig du som tränar så mycket.
- Du äter väl inte glass?
 
Ursäkta men onyttigheter är inte bra för någon!
Det ska vara gött o leva så en och annan onyttighet slinker nog ner i de flesta magar.
 
Jag tänker så här, att måste det vara antingen eller?
antingen är du en sån som käkar massa onyttigt utan träning eller så är du träningsmänniskan som bara käkar spenat, torsk och ris.
 
För mig handlar det om balans, jag är väldigt strikt i veckorna och ibland även på helgerna. men känner jag att jag vill ha en kanelbulle när mamma bjuder på fika, ja då tar ju jag en. Käkar vi grillat på lördagen kanske jag känner ett sug efter bea till köttet, ja då tar ju jag det.
 
Bara för att man är träningsmänniska betyder det inte att man käkar enbart nyttigt, visst ska man tävla i fitness kanske det blir så men de som har tävlat trycker ju gärna en och annan onyttig bakelse efteråt. För det är något de vill käka efter allt slit och strikt diet.
 
Det ena behöver ju inte utesluta det andra, eller hur?
Hälsa för mig handlar om balans och det är precis vad jag uppnår genom detta. Så ni som tycker det är konstigt att jag trycker i mig en och annan chokladboll ibland, det är balans.
 
Men vill man inte käka en chokladboll är det såklart godkänt att käka kvarg eller torsk istället. Bara man själv mår bra över de val man gör.
 
Så jag ger er här ett erkännande, jag älskar att träna och jag älskar chokladbollar och andra onyttigheter. Hittade ingen bild på en chokladboll, dom brukar slinka ner så fort, haha. så en bild på träningsmänniskan som käkar sin favorittårta får ni hålla till godo med.
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndagspepp


Ny måndag, ny vecka, nya mål! 
Många tycker måndagar är tunga men har man bara rätt inställning så älskar man måndagar! Jag är också där ibland då jag känner fy fan för måndag men har jag rätt tänk så älskar jag måndagar. 

En ny vecka startar man får en nystart varje vecka. Hur härligt? 

Idag ställde jag klockan på 06:30 för att hinna med en löptur innan tåget går mot Kalmar vid 10. Lite seg är man ju innan man tar sig upp ur sängen men när man knyter på sig skorna och ger sig ut är det ju så härligt! Idag var det dessutom jätte härligt väder! 15 grader varmt så tidigt! När jag löper på morgonen så brukar jag sällan tidslöpa utan fokuserar mer på njutning, att jogga i ett behagligt tempo och njuta av naturen. Så skönt! Så ingen tidtagning för att ta bort prestation och stress. 

Vill ni komma igång med träningen? Idag är en perfekt dag att göra det på. Bara gör det där du tänkt på så länge, boka det där passet som du har tänkt på ett tag nu. Gå den där promenaden under lunchen eller efter jobbet. Bara gör tänk inte så mycket. 

Ta den här måndagen med rätt inställning så kommer den här dagen var fantastisk! 

Inte utan mina bicepsFredagspasset idag var extra kul för jag fick med mig manne till gymmet, det var ett tag sen. Körde bröst, har inte kört det på länge men kunde köra seten på 50kg så riktigt nöjd. Avslutade passet med bicepscurls det är ju ett måste när det är fredag #inteutanminabiccar