I blåbärsskogen

Några timmar i skogen och en massa blåbär i frysen rikare. En härlig men svettig dag i skogen med mamma och Sixten, men ca 5 liter bär fick vi med oss hem. För mig är blåbär skogens guld då jag inte tycker om kantareller.

Rofyllt att komma ut i naturen.

Pokemon Go

Hört talas om det där spelet? Om inte då har du missat en stor fluga som just nu sveper över Sverige. Det är Pokemon Go, det nya spelet som får människor att leta Pokemon, fånga och strida. 16 juli släpptes spelet i Sverige men har redan blivit populärt.
Frågan jag ställer mig är: är det här spelet hälsosamt? Första svaret blir JA, för spelet får ut ungdomar och vuxna som annars skulle sitta inomhus vid en dator för att spela, istället kommer de ut och får fysisk aktivitet samtidigt. Igår när jag var ute på en promenad såg jag hur många som helst som var ute för att leta och det är sällan i en småstad jag brukar möta så många på en kvällspromenad.
 
Det som är negativt enligt mig är att många blir lite för uppslukade av spelet och kollar för mycket i telefonen än på omvärlden, igår såg jag några ungdomar som höll på att bli påkörda.
 
Jag gillar verkligen spelets idé att få ut människor i rörelse och samtidigt spela spel, det som krävs är väl lite mer uppmärksamhet från andvändarna så att inga olyckor sker.
 
Jag har bara människor i närheten som har spelat detta spel, jag har alltså inte testat spelet själv. Så av det jag hört om spelet så tänker jag så här. Jag har inte laddat ner detta spel på grund av att 6 åringen i huset är väldigt intresserad av Pokemon (pga tv), och jag tycker inte att barn i den åldern ska spela spel på telefoner eller tv spel bättre att leka med fantasin. Plus att om jag ska vara helt ärlig så tror jag att jag skulle kunna bli uppslukad av detta spel, jag älskar promenader och löpning, förstå hur många Pokemon jag skulle hitta på varje löptur? men nej jag vill inte lägga ner min tid på att spela spel.
Pokemongo - blogg.se - hälsosamt

En veckas semester

En välbehövlig tur i folkvagnsbussen.

En vecka har vi varit iväg nu, kom hem igår. En paus från alla måsten. Få tid till att hinna umgås med varann bara vi, så underbart härligt. Sixten har varit helt överlycklig hela tiden och roligast var nog att besöka sommarlovsmorgon i Malmö.
Trots semestertripp har jag tränat lite, när tiden fanns och lusten fanns. Lust till att träna finns faktiskt nästan jämt hos mig. Dock har jag tränat utan prestationskrav, det vill säga utan tidtagning på löpningen knappt distansen mättes bara löpning för njutningen och att få känna sig fri. Löpning i kombo med kroppsviktövningar på gräsplättar. Tycker att semesterträning ska vara lite så, utan krav och press o stress. Tänk njutning!

Man ska enligt mig inte känna sig tvungen att träna på semestern men vill man så sätt inte så höga krav, den träning du gjort är bättre än ingen träning alls. Var nöjd över att du fått till ett pass på en veckas semester, bättre än inget. Hoppar man träningen en vecka tror jag det kan vara bra för kroppen och pausa. Sänk kraven och njut av semestern och nära och kära.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Obeskrivlig saknad

 
Utan dina andetag har världen inte varit sig lik. Det går inte en dag utan att jag tänker på dig. Den enorma tomhet som du lämnade efter dig. Tänk vad fina minnen du skapade tillsammans med mig, med oss. Dessa minnen är jag så oerhört tacksam för de dagar saknaden är som störst.
 
Ett hjärta av guld som gör att det är så många som går med saknaden inom sig, Sixten pratar ofta om dig, hur mycket han saknar dig. Jag tröstar han och pratar om de minnen ni hann med att skapa tillsammans.
Det är tungt att se en liten kille sakna så mycket, men tacksamheten att ni hann träffas och få minnen ihop går inte att beskriva.
 
En farmor som du skulle alla få chansen att få växa upp tillsammans med. Att få följa med på semester. Att du tog med mig och syster på tåget för att vi ville åka tåg. Åka och sjunga på midsommar och köra hem i svettig bil med tåfislukt i hela bilen.
En sak jag saknar är att få baka lollo kakor med dig, det saknar jag.
 
Ibland kan jag fråga mig själv om denna saknad någon gång minskar. Det har snart gått 3 år sen du lämnade oss. Saknaden har inte minskat än, och jag tror att en person som du alltid kommer vara lika saknad.
 
 
 
Min Farmor med sitt barnbarnsbarn.