Ny kompis

 
Lördagsmorgon, solen lyser, tempot är lugnt, så härlig start på dagen tycker jag. Det som också är väldigt härligt är att min nya dator kom hem igår, äntligen en dator som inte låser sig stup i kvarten när man skriver skolarbeten eller surfar. Ville mer än gärna ha en mac, men priset på en mac är inte direkt student vänligt så det fick bli en vit Toshiba.
 
Idag har vi no plans här hemma, det är liksom skönast så på en lördag tycker jag, inga måsten utan man gör det man känner för. Helg innebär pluggledigt i alla fall, så det är något jag vet att jag inte ska göra idag, ganska skönt.
 
 
Tände precis en brasa och nu blir det kaffe i soffan tillsammans med grabbarna.
Ha en fin lördag, det ska jag ha.
 

Fredag och shots, skål!

God morgon, jag startar dagen med en fredags shot. En shot med bra egenskaper.Ingefära är bra för matsmältningen, motverkar förkylningar och även hjälper till med fettförbränningen (lite).
 
jag gjorde denna shot igår kväll och har nu ca 1 liter i kylen som jag tänker att jag ska starta dagen med nu ett tag framöver, för förkyld det är det inget jag vill bli.
 
ingredienser:
ingefära ca 150g
3 citroner
ca 8 dl vatten
honung
 
värm vattnet i kastrull, ska inte koka. riv ingefäran och häll i den i vattnet låt dra ca 10 min, pressa sedan i citronerna när vattnet har svalnat något men inte helt. Sila allt och häll sedan i lite honung. Klart!  
 
 

Bra råvarar

 
Gårdagens supergoda middag! jag älskar när man improviserar i köket och resultat blir jättebra, det kanske inte var en jätte stor improvisation men om man har mig i åtanke så var det stort.
 
Lax och potatis är en återkommande middag här hemma, minst en gång i veckan. Den här veckan slängde jag i en aubergine och något som jag inte sett innan i vagnen när storhandlingen gjordes. Broccolisparris, har ni testat? jag var tvungen och köpa hem och testa. Blev inte besviken, har testat två olika tillagningsmetoder på dem. Första gången slängde jag in dom i ugnen med potatisen men då blev de lite sega. Igår kokade jag dem lite lätt och sedan tog upp dem och la på lite honung, ketchup, salt, vitlök och sedan stekte jag på dem lite i stekpannan, supergott!
 
 
Det man kan tänka på när man lagar mat men främst handlar, köp bra råvaror eller vad ska man säga köp produkter som inte är tillagade på något sätt innan du köper dem. Fördelar med att göra det är att näringsinnehållet är bättre, för varje gång vi tillagar något försvinner en viss del av näringen.
 
Det är lite som man brukar säga- du är vad du äter.
 
rekommendationen för det dagliga intaget av grönsaker och frukt är 500 gram, ett halvt kilo. äter du enligt rekommendationen?

Ny vecka, nya mål

Ny vecka, nya mål. Den här veckan ska jag gå tillbaka till mitt "vanliga" upplägg när det gäller träningspass. Har under 6 veckors tid tränat ett träningsprogram som jag utvecklat själv som sedan har skrivits om och skickats in som en muskelstudie, sjukt rolig uppgift! jag ville uteveckla mer styrka i triceps och det har jag gjort, vid start gjorde jag 4 dips och igår när sluttestet gjordes gjorde jag 12 stycken men 10 helt godkända, så härligt med progression.
I fredags var jag hos fysioterapeuten med mitt knä, så nu ska det bli fokus på rehab, lättare vikter och de stabiliserande musklerna ska få hårdträning nu. tillbaka om två veckor för att se om det har blivit någon skillnad.
 
Hur ser eran träningsvecka ut?
 
Den här veckan är jag solo här hemma. ska försöka att få till passen på förmiddagen medans sigge är i skolan så att jag kan vara hemma med honom på em och han slipper att följa med morsan till gymmet.