Bröllopsklänningen är hittad

 
Igår köpte jag en bröllopsklänning, min bröllopsklänning!
Yes, den punkten jag skrev om på nyårslistan som jag skulle hålla lite på, här kommer den:
  • Gifta mig med min fantastiska Manne. Jag ska bli hans fru!
Den här helgen blev tjejhelg med bästa tjejerna, startade fredagen med vin i min lägenhet i Kalmar för att sedan käka mat (i sjukt högt tempo då jag hade tagit fel på bio tiden, haha) såklart var det Mr grey vi skulle se på. Sleepover i lägenheten, gick och käkade frukost på Espresso house för att sedan gå till bröllopsbutiken Noelle. Precis som i programmet say yes to the dress gick det till, nästan. Nervös var jag innan, jag som bor i mina träningskläder eller jeans skulle nu ta på mig massa klänningar, jag gick inte balen för att jag inte ville ha en klänning men här stod jag nu i bröllopsbutiken med både fluffiga och eleganta klänningar och vet ni, det var inte så obekvämt som jag hade trott innan. Dock har jag mina brudar att tacka för att provningen blev så perfekt som den bara kunde bli, ärliga åsikter från fantastiska vänner är det bästa i sådana här situationer. Så med hjälp av dom och duktiga Louice på Noelle, hittade jag en klänning.
Hittade min (dröm) klänning, inte alls den modell jag trott jag ville ha men den blev det. Kommer inte visa er innan the big day då manne inte ska få se mig i den innan och inte ens modellen, traditionellt ska det va om man ändå ska slå till med bröllop. pirrigt! Är ju ändå nervigt att inte visa den för honom innan, han som jag alltid frågar tycker du jag ska köpa denna? även om det handlar om en tröja på Hm för 79 spänn.
 
Så efter snart ( i maj) 10 år tillsammans slår vi nu till med bröllop. Så fantastiskt härligt, pratat om det här länge men vi är inga planerare och inte riktigt kommit till skott innan, men nu är klänningen köpt, lokal och kyrka bokad så i sommar händer det alltså. Jag ska bli fru!
så nu skapar jag en ny kategori här på bloggen ♥ Bröllopet
 
2017 - bröllop - bröllopsklänning - ido

Mellis i farten.

 
Ett snabbt mellis innan jag beger mig till fysioterapeuten. Älskar propud, och den nya smaken var verkligen supergod, dock slår den inte chokladen.
mat - mellanmål

Ny vecka, nya möjligheter

Nya veckan har startat och det med fullt ös.
Måndagen började i Kalmar med kursstart (hälsofrämjande fysisk aktivitet) och senare hem för att köra bröstpass på gymmet vidare för hämtning av barn på fritids och snabb middag för att sedan ta sig ner till måndagsfysen för Vif dam. Full rulle helt enkelt, men jag gillar det.
 
Idag är det lite lugnare tempo, sitter på tåget påväg hem nu från Kalmar. Blir en mellanlandning hemma innan det är dags för besök hos Fysioteraputen idag igen. Efter det blir det nog soffan och lite kurslittratur som ska läsas igenom. Men innan soffan måste jag få vara lite aktiv, det behöver min kropp, alla dagar i veckan behöver den röra på sig för att må bra. Samma gäller för mitt huvud, rörelse ger mig glädje och gör att jag kan fokusera på mig själv där och då, när jag tränar är det liksom som att tiden står stilla. SÅ SKÖNT!
 
Hur har eran vecka startat? fullt ös eller lugnare tempo?
 
 
Intressant fakta från dagens föreläsning:
Visste ni att fysisk inaktivitet är den fjärde vanligaste dödsorsaken. Det är alltså vanligare att dö av att man är fysisk inaktiv än HIV eller undernäring, hur sjukt?
 
så min uppmaning till er som läser detta och känner att, men gud jag har ju suttit framför datorn hela dagen idag, ställ dig upp. kör 5 knäböj, 5 armhävningar, rotera axlarna lite, sträck på kroppen, gå en sväng. Gör nått, en liten förändring kan betyda stor skillnad för din kroppsliga mående.
 
hälsa - idrottsvetenskap - motion - rörelse - träning

Arena run


Den här hemlisen har jag burit på länge, eller jag och Wendela rättare sagt, haha. Det har varit svårt att inte säga något men det gick,  Emanuel fyllde år i fredags, vad han fick i present? att han på lördagen skulle åka till Stockholm och springa Arena run. Glad och lite chockad reaktion fick jag, men som den spontana människa han är hakade han på direkt och började planera lördagen. Om jag var sugen på att springa? OH JA, men IWILLBEBACK. För att manne skulle slippa springa själv bjöd vi med pontus med, han fick veta att han skulle springa några dagar innan Emanuel. Wendela och jag hejade på. Avslutade dagen med burgare innan bilen gick mot Småland igen.  En härlig lördag i storstaden med fina vänner och god mat.
 
 
2017 - arenarun - mat - träning